مقایسه‌ی برخی خصوصیات مورفومتریک لاشه در سویه‌های جوجه‌گوشتی راس و کاب

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نژاد دام، دانشگاه بیرجند

2 استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند.

چکیده

دو سویه­ی راس و کاب از جمله جوجه­های گوشتی به­شمار می­روند که ضریب تبدیل مطلوب، آن­ها را به­عنوان یکی از مناسب­ترین مرغان گوشتی تبدیل کرده است. در این آزمایش به­منظور بررسی خصوصیات مورفومتریک نمونه­گیری از 134 جوجه­ی گوشتی در استان خراسان جنوبی جهت مقایسه­ی آماری 13 پارامتر لاشه (وزن زنده، وزن لاشه بدون پر، وزن سینه، وزن ران، پشت+گردن، بال، کبد، قلب، بورس­فابرسیوس، طحال، پانکراس، پیش معده+سنگدان، چربی محوطه بطنی) انجام شد و تحلیل آماری داده­ها نشان داد، خصوصیت (وزن زنده، وزن لاشه­ی بدون پر، وزن سینه، وزن ران، پشت+گردن، بال، بورس، طحال، پانکراس، پیش­معده+سنگدان و چربی محوطه­ی بطنی) در دو سویه­ی راس و کاب با یک­دیگر تفاوت معنی­دار آماری دارند (P<0.01). وزن کبد در این دو سویه تفاوت معنی­دار آماری قابل توجهی را نشان نداد. میانگین وزن اندام­های خوراکی نشان داد، راندمان تولید گوشت و مطلوبیت سویه­ی راس در مقایسه با سویه­ی کاب بالاتر است.

کلیدواژه‌ها


 
Barton, N.F. (1994). "Breeding meat type poultry for the future targets for selection, limits to performance and market requirements for chicken". Proceedings of 9th European Poultry Conference. Glasgow. 33-38.
Food and Agriculture organization. (2002). Statistics: Capture Production and Aquaculture Production (various years).
Gholam nejad, S. (2003). Evaluation of broiler performance in Arian and Ross strains with three fat sources (tallow, poultry fat and sunflower oil), M.Sc. Thesis, University of Tabriz.
Havenstain, G. B., Toelle, V. D., Nestor. K.E. and Bacon, W. L. (1988). "Estimates of genetic parameters in turkeys. Body weight and carcass characteristics". Poultry Science. 67: 1388-1399.
Hung, H. F. (1977). "Production traits influencing the individual feed conversion ratio". Poultry Science. 56: 912-917.
Idris, M.A., Khosravinia, H.A. and Pourreza, J. (2000). Inheritance of some body sizes and carcass characteristics in native chickens and mixed with a foreign breed, Journal of Agricultural Science and Technology and Natural Resources. 4(1): 69-79.
Mansourbahmany, M., & Moravej, H., & Zaghari, M., & Shivazad, M. (2012). Study Of Ascite And Performance In Five Strians Of Commercial Broiler. Animal Science Researches (Faculty Of Agriculture, University Of Tabriz), 21(3), 9-20.
Mirzaei Aghjeh Gheshlagh, F., Navidshad, B., Molaei Kondolousi,M.R. (2014). A comparison between the effects of bakery yeast with organic acids and Avilamycin antibiotic on the performance and nutrient digestibility of broiler chickens, Animal Production Research, 3(1), 63-72. magiran.com/p1286283
Mirzaei, F. (2005). Future of agriculture in Iran case study. Livestock and Poultry production. http://siteresoutes.Worldband. org/INTRAD/Resources/agriIran.doc
National Research Council. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th rev. ed. National Academy Press, Washington, DC.
Safamehr, A., Khairi, E. and Nobakht, A. (2011). The Effects of Using of Different Nutrient Levels Recommendations on Performance and Carcass Traits in Ross Broiler Chickens. Journal of Animal Science Research. 21(1): 1-14.
Shariatmadari, F., & Rezaei, M., & Lotf Elahian, H. (2005). Comparing Production Traits Performances Of Commercial Broiler Chickens In Iran. Pajouhesh-Va-Sazandegi, 18(2 (67 In Animal And Fisheries Sciences)), 68-74. Https://Www.Sid.Ir/En/Journal/Viewpaper.Aspx?Id=71156
Shojaei, S., & Kakroodi, I., & Bakhtiari, N. (2012). Comparative Study On Experimental Coccidiosis Of Ross And Cobb Broilers By Quantitation Of Plasma Carotenoids. Journal Of Veterinary Clinical Research, 3(2 (10)), 75-82.