TY - JOUR ID - 148467 TI - مقایسه‌ی برخی خصوصیات مورفومتریک لاشه در سویه‌های جوجه‌گوشتی راس و کاب JO - اصلاح و به‌نژادی دام JA - BILJ LA - fa SN - 2645-534X AU - زرگانی, امل AU - منتظرتربتی, محمدباقر AD - دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نژاد دام، دانشگاه بیرجند AD - استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 2 IS - 3 SP - 53 EP - 60 KW - خصوصیات مورفومتریک KW - جوجه‌ی گوشتی KW - سویه‌های راس و کاب DO - 10.22034/bilj.2022.148467 N2 - دو سویه­ی راس و کاب از جمله جوجه­های گوشتی به­شمار می­روند که ضریب تبدیل مطلوب، آن­ها را به­عنوان یکی از مناسب­ترین مرغان گوشتی تبدیل کرده است. در این آزمایش به­منظور بررسی خصوصیات مورفومتریک نمونه­گیری از 134 جوجه­ی گوشتی در استان خراسان جنوبی جهت مقایسه­ی آماری 13 پارامتر لاشه (وزن زنده، وزن لاشه بدون پر، وزن سینه، وزن ران، پشت+گردن، بال، کبد، قلب، بورس­فابرسیوس، طحال، پانکراس، پیش معده+سنگدان، چربی محوطه بطنی) انجام شد و تحلیل آماری داده­ها نشان داد، خصوصیت (وزن زنده، وزن لاشه­ی بدون پر، وزن سینه، وزن ران، پشت+گردن، بال، بورس، طحال، پانکراس، پیش­معده+سنگدان و چربی محوطه­ی بطنی) در دو سویه­ی راس و کاب با یک­دیگر تفاوت معنی­دار آماری دارند (P<0.01). وزن کبد در این دو سویه تفاوت معنی­دار آماری قابل توجهی را نشان نداد. میانگین وزن اندام­های خوراکی نشان داد، راندمان تولید گوشت و مطلوبیت سویه­ی راس در مقایسه با سویه­ی کاب بالاتر است. UR - https://bilj.asnrukh.ac.ir/article_148467.html L1 - https://bilj.asnrukh.ac.ir/article_148467_7caf19806e121559ab18e9ac2d564ca9.pdf ER -