راهنمای تهیه و شرایط پذیرش مقاله
مجله اصلاح و بهنژادی دام به صورت فصلنامه و به تعداد چهار شماره در سال، توسط دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان منتشر میشود. این مجله ی تخصصی، نتایج پژوهشهای بنیادی و تحقیقات کاربردی در زمینه ژنتیک و اصلاح نژاد دام (ژنتیک کمی، ژنتیک مولکولی, مهندسی ژنتیک، ارزیابی ژنومیک، بیوانفورماتیک، ژنتیک جمعیت و ...) را چاپ می نماید.
1- شرایط پذیرش
1-1 مقاله ای برای چاپ پذیرفته میشود که نتایج و متن اصلی آن در هیچکدام از مجلات علمی داخلی و خارجی، مجموعه مقاله های همایشها و نشریه های دیگر منتشر و یا همزمان برای چاپ ارسال نشده باشد.
1-2 ترتیب اسامی نگارندگان در یک صفحه جداگانه که به امضای آنان رسیده است، با مشخص کردن مسئول مکاتبه ضمیمه شود. مسئولیت مطالب مندرج در مقاله به عهده نگارندگان آن است.
1-3 هیات تحریریه با توجه به نظر داوران محترم حق رد ، قبول و یا ویرایش مقاله را دارد.
2- نحوه نگارش
2-1موارد کلی
2-1-1 مقاله در کاغذ A4 و حد اکثر در 12 صفحه به صورت دو ستونی با فاصله یک سانتی متر در بین دو ستون، فاصله سطور 15/1 و حاشیه 3 سانتیمتر از هر طرف تهیه و صرفا از طریق سامانه نشریه ارسال گردد.
2-1-2 مقاله با قلم B-Nazanin تایپ شده و اندازه قلم به شرح زیر باشد:
برای عنوان مقاله اندازه قلم 14 (پررنگ)
برای عنوان های فرعی اندازه قلم 13 (پررنگ) و برای متن مقاله اندازه قلم 13 مورد استفاده قرار گیرد.
برای عنوان جدول ها و شکل ها اندازه قلم 11 (پررنگ) ، اسامی نویسندگان مقاله اندازه قلم 12 (پررنگ)، مرتبه علمی و محل فعالیت نویسندگان اندازه قلم 10، منابع مورد استفاده و واژه های کلیدی اندازه قلم 13، برای کلمه ها و اعداد داخل جدول ها و شکل ها اندازه قلم 9 تا 11 و برای پاورقی اندازه قلم 10 مورد استفاده قرار گیرد.
2-1-3 کلیه حروف و کلمههای خارجی با قلم Times New Roman نوشته شوند.
2-1-4 هر نوع واژه خارجی در متن مقاله ، به استثنای اسامی علمی، به فارسی نوشته شده و سپس با ذکر شماره های بدون پارانتز به زیرنویس ارجاع داده شود. اسامی نویسندگان منابع خارجی در متن مقاله نیز به زبان فارسی و بدون زیرنویس درج گردند.
2-1-5 اسامی علمی در کل متن مقاله، با حروف ایتالیک تایپ شوند.
2-1-6 لازم است جدول ها و شکل ها در داخل متن مقاله و بعد از توضیحات مربوط به همان بخش درج شوند. عناوین جداول و اشکال دو زبانه (فارسی و انگلیسی) و اعداد داخل جداول انگلیسی تایپ گردد. عنوان جدولها (هم به فارسی و هم انگلیسی) در بالا و عنوان شکلها (هم به فارسی و هم انگلیسی) در زیر آنها بدون استفاده از پارانتز و بعد از شماره مسلسل و خط تیره برای عنوان فارسی و بعد از نقطه برای عنوان انگلیسی نوشته شوند.
2-1-7 جدولها بدون استفاده از خطهای عمودی رسم شده و خطهای افقی نیز فقط برای جدا کردن عنوانها، سرتیترها و سایر موارد ضروری به کار می روند. شکلها نیز بدون استفاده از چارچوب و زمینه تهیه شوند.
2-1-8 ارجاع به جدولها و شکلها در متن مقاله بدون درج پارانتز صورت گیرد.
2-1-9 زیر نویسهای خارجی با حرف بزرگ شروع شوند.
2-1-10 فرمولها در متن مقاله شماره گذاری گردند.
2-1-11 درج منابع در متن مقاله با روش نام و سال صورت گیرد و مقاله های ارایه شده به مجله بر این اساس تنظیم میشوند. در این روش سال انتشار بعد از نام خانوادگی نویسندگان در داخل پارانتز می آید. اگر تعداد نویسندگان بیش از دو نفر باشد، ابتدا نام خانوادگی نویسنده اول و سپس عبارت "و همکاران" قید میشود. در صورتی که منبع مورد استفاده در پایان جمله و در داخل پارانتز آورده شود. تمام منابع مندرج در متن می بایست در بخش منابع مورد استفاده نیز درج شوند.
2-1-12 برای نوشتن فهرست منابع در پایان مقاله به صورت زیر عمل شود:
منابع فارسی به صورت فارسی و قبل از منابع انگلیسی آورده شوند. کلیه منابع به ترتیب حروف الفبا و به صورت زیر تنظیم گردند.
نام خانوادگی، حروف اوّل نام (های) نویسنده (گان). سال انتشار. عنوان مقاله، نام نشریه ی ادواری.. شماره ی جلد و شماره ی نشریه، صفحات از .... تا .....
- برای نوشتن ترتیب شماره ی صفحات بایستی پیش از نقطه ی پایانی، عدد کوچک تر در سمت چپ سپس خط فاصله و پس از آن عدد بزرگ تر در سمت راست آورده شود؛ مثال: 488-477.
- در نوشتن منابع بایستی بعد از هرنقطه یا ویرگول که مورد استفاده قرار می گیرد، یک فاصله (Space Bar) ایجاد شود.
- برای نوشتن منابع خارجی از فونت Times New Roman شماره ی 12 استفاده شود.
- فاصله خطوط برای نوشتن کلیه منابع 1 در نظر گرفته شود.
تبصره: شیوه ی نوشتن نام نویسندگان برای همه ی موارد ( مقاله، پایان نامه، کتاب، خلاصه ی مقاله ی همایش و گزارش) یکسان می باشد.
مثال:
وطنخواه، م.، مرادی شهربابک، م.، نجاتیجوارمی، ا.، میرائیآشتیانی، ر. و واعظ ترشیزی، ر. 1387. تعیین اهداف اصلاحی و ضرایب اقتصادی در گوسفند نژاد لری بختیاری تحت سیستم روستایی، پژوهشهای علوم دامی در پژوهش سازندگی، شماره82، صفحات 25-17.
Ceyhan, A., Sezenler, T. and Erdogan, I. 2009. Theestimation of variance components for prolificacy and growth traits of Sakız sheep. Livestock Science Journal. 122: 68–72.
2-1-12 برگ مشخصات مقاله شامل نام خانوادگی و نام نگارنده یا نگارندگان مقاله ، مرتبه علمی، محل خدمت و نشانی آنها به هر دو زبان فارسی و انگلیسی به همراه شماره تلفن همراه، و آدرس پست الکترونیکی همراه مقاله ارسالی به دفتر مجله ارسال شود. در زیر عنوان مقاله از آوردن اسامی و مشخصات نگارندگان خودداری گردد.
2-1-13 کلمات دو سیلابی، علایم جمع، پیشوندها و پسوندها با نیم فاصله از همدیگر جدا شوند.
2-2 ترتیب بخشهای مختلف مقاله و نحوه تدوین آنها
2-2-1 ﻋﻨﻮﺍﻥ مقاله: ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺨﺘﺼﺮ،ﮔﻮﻳﺎ ﻭ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻣﺤﺘﻮﺍﻱ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
2-2-2 ﻧﺎﻡ ﻭ ﻧﺎﻡﺧﺎﻧﻮﺍﺩﮔﻲ: هنگام ارسال مقاله در پایگاه نشریه، ذکر نام، مرتبه علمی و محل کار ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ، ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ مشخص نمودن ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﻣﺴﺌﻮﻝ ﻭ ﺫﻛﺮﺁﺩﺭﺱ، ﺗﻠﻔﻦ ﺗﻤﺎﺱ، دور نگار ﻭ پست الکترونیکی ﺑرای ﻣﻜﺎﺗﺒﺎﺕ ﺑﻌﺪﻱ ﺍﻟﺰﺍﻣﻲﺍﺳﺖ.
2-2-3 ﭼﻜﻴﺪﻩ: ﺷﺮﺡ ﻣﺨﺘﺼﺮی از تحقیق انجام شده و نتایج بدست آمده می باشد و نباید از ۲۵۰ ﻛﻠﻤﻪ بیشتر ﺑﺎﺷﺪ. ﭼﻜﻴﺪﻩ انگلیسی ﻣﻨﻄﺒﻖ ﺑﺎ چکیده ﻓﺎﺭﺳﻲ و بعد از آن آورده شود.
2-2-4 واژههایﻛﻠﻴﺪﻱ: حداکثر تا 5 کلمه ﺩﺭ ذیل ﭼﻜﻴﺪﻩ ﻓﺎﺭﺳﻲ ﻭ انگلیسی ﺩﺭﺝ گردد.
2-2-5 ﻣﻘﺪﻣﻪ: بیانگر ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﭘﮋﻭﻫﺶ و گزارش دیگر پژوهشگران است و شامل اهمیت، ﭘﻴﺸﻴﻨﻪ و ﺑﺮﺭﺳﻲﺍﺟﻤﺎﻟﻲ ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎﻱ ﺳﺎﻳﺮﻣﺤﻘﻘﻴﻦ می باشد که به نتیجه گیری، طرح مسئله و هدف پژوهش ختم می شود.
2-2-6 ﻣﻮﺍﺩ ﻭ ﺭﻭﺵ: ﺷﺮﺡ ﻣﻮﺍﺩ و روشهایی است که در انجام پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است (در موﺭﺩ ﺩﺳﺘﮕﺎه ها، تجهیزات و مواد ﺍﺧﺘـﺼﺎﺻﻲ، ﻧـﺎﻡﻛﺎﺭﺧﺎﻧﻪی ﺳﺎﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﺷﻤﺎﺭﻩ ﻣﺪﻝ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ذکرﺷﻮﺩ). شرح ﺭﻭﺵﻛﺎﺭ ﺑﺎﻳﺪ ﻃﻮﺭﻱ باشدﻛﻪ بکارگیری ﺁﻥ ﺗﻮﺳﻂ ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮﺍﻥ ﺩﻳﮕﺮ ﻣﻴﺴﺮ ﺑﺎﺷﺪ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺨﺶ ﺍﺯ ﺫﻛﺮ جزئیات و ﺭﻭﺵﻫﺎی رایج ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﻱ و ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﺫﻛﺮ ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﺍﻛﺘﻔﺎ گردد.
2-2-7 ﻧﺘﺎﻳﺞ: ﺷرح ﺍﻃﻼﻋﺎﺗﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ از انجام ﺗﺤﻘﻴﻖ به دﺳﺖﺁﻣﺪﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ متن، ﺟﺪﻭﻝ، ﺷﻜﻝ، ﻣﻨﺤﻨﻲ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻲﺷﻮﺩ (از تکرار هم زمان نتایج به صور مختلف: شکل، جدول و نمودار خودداری شود).
2-2-8 ﺑﺤﺚ: ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺨﺶ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ، ﺑﺎ ﺩﺭ ﻧﻈﺮﮔﺮﻓﺘﻦ ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﺮ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ مورد تحلیل و تفسیر قرار میگیرد.
2-2-9 نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش انجام شده یک جمع بندی صورت گرفته، توصیه های علمی و کاربردی ارائه می گردد.
2-2-10 ﺗﺸﻜﺮ ﻭ ﻗﺪﺭﺩﺍﻧﻲ: جهت ﺣﻔﻆ ﺟﺎﻳﮕﺎﻩ ﺳﺎﺯﻣﺎن ها ﻭﺍﻓﺮﺍﺩی ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﺟﺮﺍﻱ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺳﻬﻤﻲ ﺩﺍﺷﺘﻪﺍﻧﺪ، توصیه می شود ﺩﺭ ﭼﻨﺪ ﻛﻠﻤﻪ ﺍﺯ ﺁن ها ﻳﺎﺩ ﻭ ﻗﺪﺭﺩﺍﻧﻲ ﺷﻮﺩ.
2-2-11 زیرنویس: ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩﻱﻛﻪ ﺩﺭﻭﻥ ﻣﺘﻦ از واژه هایی استفاده شود که ﻧﻴﺎﺯ ﺑﻪ ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺠﺰﺍ داشته باشد، ﺩﺭ ﻣﺘﻦ ازﺷﻤﺎﺭﻩ ﺍﻧﺪﻳﺲ ﺑﺎﻻ (Superscript) اﺳـﺘﻔﺎﺩﻩ ﻭ ﺩﺭﺍﻧﺘﻬﺎﻱ ﻣﻘﺎﻟـﻪ ﻭ ﻗﺒـﻞ ﺍﺯ ﻓﻬﺮﺳـﺖ منابع درج گردد.