مقایسهی برخی خصوصیات مورفومتریک لاشه در سویههای جوجهگوشتی راس و کاب
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
چکیده
دو سویه ی راس و کاب از جمله جوجه های گوشتی به شمار می روند که ضریب تبدیل مطلوب، آنها را به عنوان یکی از مناسب ترین مرغان گوشتی تبدیل کرده است. در این آزمایش به منظور بررسی خصوصیات مورفومتریک نمونه گیری از 134 جوجه ی گوشتی در استان خراسان جنوبی جهت مقایسه ی آماری 13 پارامتر لاشه (وزن زنده، وزن لاشه بدون پر، وزن سینه، وزن ران، پشت+گردن، بال، کبد، قلب، بورسفابرسیوس، طحال، پانکراس، پیش معده+سنگدان، چربی محوطه بطنی) انجام شد و تحلیل آماری داده ها نشان داد، خصوصیت (وزن زنده، وزن لاشهی بدون پر، وزن سینه، وزن ران، پشت+گردن، بال، بورس، طحال، پانکراس، پیشمعده+سنگدان و چربی محوطه ی بطنی) در دو سویه ی راس و کاب با یک دیگر تفاوت معنی دار آماری دارند (P<0.01). وزن کبد در این دو سویه تفاوت معنی دار آماری قابل توجهی را نشان نداد. میانگین وزن اندامه ای خوراکی نشان داد، راندمان تولید گوشت و مطلوبیت سویهی راس در مقایسه با سویه ی کاب بالاتر است.